вторник, 6 септември 2011 г.

111,2 хил. имота са притежание на чужденци в Турция

111 хил. имота в Турция с нови собственици

В Бодрум, Мармарис, Датча, Фетхие чужденците имат 14 500 жилища и къщи.

06.09.2011

111,2 хил. имота са притежание на чужденци в Турция, а общата им площ достига 81,6 млн. квадрата, съобщава Hurriyet Daily News. Собствениците са граждани на 89 страни, но най-много са тези от Великобритания, Германия и Гърция, уточнява сайтът. Най-търсени са имотите около курорта Анталия и съседните градове Аланя, Манавгат и Серик. Там 40 хил. чужденци са собственици на над 31 хиляди имота.

Друг район на Турция, привлекателен за чуждите инвеститори, е провинция Мугла (градовете Бодрум, Мармарис, Датча, Фетхие), където чужденците притежават 14 500 къщи и жилища. В най-големия турски град – Истанбул, граждани на други страни притежават 12 100 имота.

Според изследването гръцките граждани с турско етническо самосъзнание предпочитат да купуват имоти в мегаполиса, а също и в селищата по крайбрежието на Мраморно море, както и в Измир на егейския бряг. Турците, родени в Германия, предпочитат района на Анталия. Най-много купувачи в провинциите Хатай и Газиантеп са от Сирия, а притежателите на американски паспорти предпочитат столицата Анкара.

В последните години гражданите на Русия и други бивши съветски републики започнаха да влагат пари в недвижимости в Турция, като най-предпочитани от тях си остават морските курорти.

в мо / Abdurrahman Travel

Dikili - Turkey / Дикили - Турция

With Me : Abdurrahman

Turquoise Callint,Turkey,Turkiye