четвъртък, 16 юни 2011 г.

Откриха най-луксозният хотел в Европа:“Мардан Палас” в турския курорт Анталия

Още снимки тук




Откриха най-луксозният хотел в Европа

24 май 2009, 02:31

Анталия, Турция

Това е хотел на суперлативите: “Мардан Палас” в турския курорт Анталия и най-скъпият хотел, който някога е бил строен в Европа.
Злато, мрамор, кристали – невероятен лукс на площ от 180 000 квадратни метра, пише таблоид №1 в Европа “Билд”. За откриването на гигантския хотел руският предприемач Телман Измаилов покани редица световни звезди на киното и модата. Сред гостите на голямото парти по случай откриването на “Мардан Палас” бяха Ричард Гиър, Шарън Стоун, Парис Хилтън и Моника Белучи. За доброто настроение на всички пък се погрижиха Том Джоунс и Марая Кери, които за краткото си участие по време на партито са получили по 1 милион евро.

За построяването на самия хотел пък Телман Измаилов е инвестирал 1,4 милиарда евро. Само античните столове струват 80 000 евро всеки. А за ножове, вилици и лъжици са похарчени около 17 милиона евро. За собственият плаж на хотела пък са донесени 9 000 тона пясък от Египет.

“Мардан Палас” разполага с 560 стаи, най-големият вътрешен басейн от всички хотели по цялото Средиземноморие с размери 24 000 квадратни метра, нощен клуб, голф клуб, стадион, отговарящ на всички стандарти на УЕФА , 16 различни ресторанта и 32 бара, както и снежен рай.

Целият този лукс обаче си има цена, тъй като за нощувка на всеки желаещ трябва да се бръкне в джоба между 400 и 20 000 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


Dikili - Turkey / Дикили - Турция

With Me : Abdurrahman

Turquoise Callint,Turkey,Turkiye